Portál Slovákov
v Británii

Aktuálne správy Späť na správy

Británia: Slovák čelí obvineniam zo znásilnenia 15-ročnej Slovenky

Londýn 29. marca (TASR) - Dvadsaťročný Slovák Šimon K. čelí na súde v britskom Sheffielde obvineniu zo znásilnenia 15-ročného slovenského dievčaťa. Slovenku do Spojeného kráľovstva prepravila a nútila k prostitúcii trojica Šimonových príbuzných. Píše o tom dnes sheffieldský denník The Star.

Sestru obvineného Alžbetu Dunkovú (27), jeho švagra Marcela Dunku (28) s bratom Romanom Dunkom (35) už súd vlani v decembri poslal za mreže na celkovo 50 rokov za sexuálne zotročovanie tínedžerky.

Podľa obžaloby Slovák napadol a znásilnil dievča na hotelovej izbe. Šimon K. obvinenia odmieta a tvrdí, že nevedel, ako a za akým účelom sa Slovenka do Británie dostala. Údajne nevedel ani o tom, že mala v tom čase len 15 rokov.

Súd si vypočul, že tínedžerka bola nútená k prostitúcii, zarábajúc svojim únoscom 300 libier za noc. Počas dňa ju väznili a niekedy zbili. Rodinný dom v oblasti Grimesthorpe mohla opustiť len na to, aby pracovala ako prostitútka na ulici.

Pred životom sexuálnej otrokyne v Británii ju zachránil iracký zákazník, ktorého požiadala o pomoc.

Pojednávanie súdu dnes pokračovalo.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona

Späť na správy

Copyright © 2024 SlovakCentre. Všetky práva vyhradené, prevádzkuje mediaTOP

Hore / O nás / Registrácia / Reklama / Kontakt