Portál Slovákov
v Británii

Aktuálne správy Späť na správy

Británia: Osem chlapcov zo SR obťažovalo tínedžerku, trestne stíhať ich nebudú

Coventry 14. apríla (TASR) - Gang ôsmich chlapcov zo Slovenska, ktorí sexuálne obťažovali 14-ročné dievča v anglickom meste Coventry, unikli trestnému stíhaniu, pretože podľa prokuratúry "nie je vo verejnom záujme". Informoval o tom dnes britský denník Daily Mail na svojej webovej stránke.

Osem chlapcov pochádza z rómskych rodín, ktoré sa prisťahovali zo SR do Británie a koncom 90. rokov sa usadili v Coventry.

Chlapci vo veku osem až 12 rokov napadli tínedžerku 6. januára za bieleho dňa, keď kráčala po ulici na návštevu k svojej kamarátke. Chlapci najprv do nej hádzali snehové gule, aby pritiahli jej pozornosť. Obkľúčili ju, obchytkávali po celom tele a päť minút sa k nej "správali ako zvieratá". Nakoniec sa jej podarilo ujsť.

Polícia zatkla piatich chlapcov, ktorí mali nad desať rokov - čo je zákonom určený vek na svojprávnosť - a odporučila prokuratúre vzniesť proti nim obvinenia. Prokuratúra to však odmietla pre nedostatok dôkazov, čo znamená, že to nie je vo verejnom záujme.

Prokuratúra uviedla, že by bolo ťažké dokázať, ktorú časť trestného činu spáchali jednotliví chlapci.

Matka sexuálne napadnutého dievčaťa však v utorok odsúdila úrady za to, že nedokázali ochrániť jej dcéru a neobžalovali chlapcov. "Títo nebezpeční malí násilníci sa môžu prechádzať po uliciach. Chvejem sa pri pomyslení, čo sa stane, ak znova zaútočia na nejaké dievča. Som hlboko sklamaná prístupom prokuratúry," povedala 34-ročná matka.

Dievča sa v utorok denníku Daily Mail posťažovalo, že stále trpí nočnými morami a neodvažuje sa vyjsť z domu sama. Požičiava si bratrancovho psa, keď sa chce ísť poprechádzať. Jej rodina s príbuznými sa presťahovala na opačný koniec mesta zo strachu, že ich útočníci znovu napadnú.

Polícia prostredníctvom hovorcu vyhlásila, že urobila všetko, čo mohla, aby bolo v prípade vznesené obvinenie, ale nič iné už urobiť nemôže.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona

Späť na správy

Copyright © 2024 SlovakCentre. Všetky práva vyhradené, prevádzkuje mediaTOP

Hore / O nás / Registrácia / Reklama / Kontakt