Portál Slovákov
v Británii

Aktuálne správy Späť na správy

Británia: Slovák dostal za znásilnenie 15-ročnej krajanky sedemročný trest

Sheffield 30. marca (TASR) - Sedemročný trest v nápravnom ústave si odpyká 20-ročný Slovák Šimon Kandráč, ktorý vlani v Sheffielde znásilnil svoju 15-ročnú krajanku. Rozhodol o tom v pondelok britský súd.

Slovenskú tínedžerku do Spojeného kráľovstva prepravila a nútila k prostitúcii trojica Kandráčových príbuzných.

Z vyšetrovania vyplynulo, že odsúdený mladík dal najprv príbuznému 40 libier (45 eur) a následne vzal dievča na hotelovú izbu, kde ju napadol a prinútil k sexu. Informoval o tom dnes denník Yorkshire Post.

Tínedžerku, ktorá doma ušla z detského domova, ilegálne previezli do Británie traja Slováci pod prísľubom "lepšieho života". Po príchode do Sheffieldu na falošný pas ju donútili pracovať na ulici ako detskú prostitútku. Držali ju v zajatí, bili, drogovali a hrozili jej zabitím, ak sa pokúsi utiecť.

Sex proti svojej vôli mala najmenej so 40 mužmi. Pred osudom sexuálnej otrokyne ju napokon zachránil iracký zákazník, ktorého požiadala o pomoc.

Slovenské trio rómskeho pôvodu vlani v decembri odsúdili na dovedna 50 rokov väzenia za sexuálne zotročovanie tínedžerky. Za mrežami sa tak ocitli Kandráčova sestra Alžbeta Dunková (27), jeho švagor Marcel Dunka (28) s bratom Romanom (35).

Po verdikte súdu Alisdair Duncan z britského úradu pre imigráciu uviedol: "Je to skvelý výsledok a obeť na to môže zabudnúť. Po celý čas bola veľmi statočná."

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona

Späť na správy

Copyright © 2024 SlovakCentre. Všetky práva vyhradené, prevádzkuje mediaTOP

Hore / O nás / Registrácia / Reklama / Kontakt