Portál Slovákov
v Británii

Aktuálne správy Späť na správy

Maliar Marko Vrzgula bude mať výstavnú premiéru v Izraeli

Bratislava 6. apríla (TASR) – Prvú autorskú výstavu v Izraeli bude mať slovenský akademický maliar Marko Vrzgula. V Mestskej galérii kúpeľného mestečka Herzlya neďaleko Tel Avivu predstaví 18 obrazov z cyklov Pohyby a Kaleidoskopy (2007–2009). Výstava potrvá od 7. do 27. apríla.

"Je to na pozvanie Asociácie umelcov mesta Herzlya a výstava sa koná pod záštitou primátorky mesta, pani Yael German a veľvyslanca Slovenskej republiky v Izraeli Iva Hlaváčka," uviedol pre TASR Vrzgula. Zároveň dodal, že svoje pestrofarebné maľby bude prezentovať spolu s čiernobielymi grafikami izraelského výtvarníka Gabi Neumanna.

Marko Vrzgula je košický rodák (1966). Absolvoval maľbu na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, kde neskôr pôsobil ako odborný asistent. Patrí medzi zakladajúcich členov umeleckého združenia Modré hrušky (1988) a Skupiny 01 (1997). Od roku 1988 vystavoval obrazy na mnohých kolektívnych a autorských výstavách v SR, Francúzsku, Rakúsku, USA, Nemecku, Juhoslávii, Poľsku, Bulharsku a iných krajinách. Zúčastnil sa výtvarných sympózií v slovenských mestách, Rakúsku, ČR a Poľsku. Od roku 2004 tvorí v slobodnom povolaní a v súčasnosti spravuje bratislavskú galériu Guba.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona

Späť na správy

Copyright © 2024 SlovakCentre. Všetky práva vyhradené, prevádzkuje mediaTOP

Hore / O nás / Registrácia / Reklama / Kontakt