Portál Slovákov
v Británii

Aktuálne správy Späť na správy

Životopis Ing. Karola Mitríka

Bratislava 25. augusta (TASR) - Prezident SR Ivan Gašparovič vymenoval dnes do funkcie riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Karola Mitríka (SDKÚ-DS). Nominant premiérky Ivety Radičovej nahradil Jozefa Magalu, ktorého na post šéfa tajnej služby navrhla pred štyrmi rokmi vláda Roberta Fica.

TASR prináša pri tejto príležitosti životopis novovymenovaného riaditeľa Slovenskej informačnej služby.

Ing. Karol Mitrík sa narodil 23. októbra 1946. Po maturite na Strednej poľnohospodárskej technickej škole vyštudoval Agronomickú fakultu na Vysokej škole poľnohospodárskej v Nitre.

V rokoch 1992-1993 absolvoval v doplnkovom štúdiu City University Bratislava, v rokoch 1996 a 2001 bol na študijnej ceste v USA. Počas študijného pobytu v Spojených štátoch sa zameral na otázky fungovania verejnej správy a vplyv verejnej správy na vytváranie pracovných miest.

Pracoval ako prevádzkový technik na Štátnom majetku v Spišskej Novej Vsi, bol predsedom družstva v Iliašovciach, zástupcom primátora mesta Spišská Nová Ves a prednostom Mestského úradu.

Dve volebné obdobia (1994-2002) pôsobil Karol Mitrík vo funkcii primátora mesta Spišská Nová Ves. Stal sa zástupcom mesta v obchodných spoločnostiach: Emkobel, a.s., kde bol predsedom predstavenstva, Lesy mesta, s.r.o., pôsobil ako konateľ spoločnosti DND Trade, s.r.o.

Zvolili ho za člena rady Združenia miest a obcí Slovenska, predsedu Združenia miest a obcí Spiša, člena prezídia Únie miest a obcí Slovenska, za predsedu Záujmového združenia regiónu Spiš. Bol členom výkonnej rady hokejového klubu Spišská Nová Ves, prezidentom hokejového klubu Spišská Nová Ves, členom Jazdeckého oddielu Sláva Spišská Nová Ves a členom Rotary klubu Spišská Nová Ves.

Karol Mitrík je členom Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie - Demokratickej strany (SDKÚ-DS). V parlamentných voľbách 2002 kandidoval za SDKÚ na poslanca do Národnej rady SR. Bol členom Výboru NR SR pre verejnú správu a členom Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti SIS, členom výboru NR SR pre kontrolu informačno-technických pomôcok a náhradníkom v Stálej delegácii NR SR do Parlamentného zhromaždenia NATO.

Ing. Karol Mitrík nebol nikdy členom KSČ.

Zdroje: - materiál Tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR

- databáza TASR

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona

Späť na správy

Copyright © 2024 SlovakCentre. Všetky práva vyhradené, prevádzkuje mediaTOP

Hore / O nás / Registrácia / Reklama / Kontakt