MATERSKE PRIDAVKY V ANGLICKU

Príspevok č.: 102 | 31.12.2011 20:59KATARINA49

Ahojte chcela by som sa vas opytat ci mam narok v anglicku na pridavok pri  narodeni dietata neviem presne malo by to byt okolo600 libier,maju narok na to vsetci ci len ti co beru socialne davky?dakujem

Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku

Príspevok č.: 105 | 19.01.2012 14:48Ivka

Reakcia na príspevok č.: 102

Ahoj,no na ten prispevok musis poberat jeden z uvedenych benefitov,inak to nemas sancu dostat.Ja som si to vybavila,ale s odretymi usami,lebo najprv som si musela vybavit benefit,na ktory cakas dost dlho,lebo ten prispevok sa da poziadat najneskor do 3.mesiacov veku dietata a cini to 500 libier.Dufam,ze som ti pomohla.Pekny den prajem.

Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku

Príspevok č.: 111 | 31.01.2012 15:34Petra

Reakcia na príspevok č.: 102

Ahoj,

Ja som mamicka 6 mesacneho chlapceka, ktora zije v Londyne nieco cez 10 rokov. O podobnych veciach mam celkom prehlad, aspon si myslim :) a velmi rada sa podelim s tym co viem.

Tento link ta odkaze na stranku, kde je prehlad o rozlicnych benefitoch pre rodiny a deti a podmienkach na ich poberanie.

http://www.adviceguide.org.uk/index/your_money/benefits_index_page_ew/benefits_for_families_and_children.htm#child_benefit

 

Ak sa nemylim ty sa konkretne pytas na MATERNITY GRANT, ktory je v hodnote £500. Momentalna situacia je taka, ze s prichodom novej vlady v UK prisli aj skrty v poskytovani podobnych grantov, kedze bolo treba nazbierat peniazky do statnej pokladnice a tak sa prispevky tohto typu velmi limitovali. O grant je stale mozne poziadat, ale uz nie je pre kazdu rodinu s novorodeniatkom ako to bolo do aprila 2011, ale iba pre rodiny (alebo slobodnych rodicov) ktore maju nizky prijem. A to je jedna z hlavnych podmienok okrem toho, ze tvoje dietatko musi mat do 12 mesiacov pred tym ako poziadas o tento prispevok. Takze, ak mas papier o tom, ze mas/ mate nizky prijem a dostavate TAX CREDITS (pridavky pre slabsie zarabajucich) mozes on poziadat. 

Na Slovensku je takyto jednorazovy grant pre prvorodicky v hodnote €700 alebo €800, ale na ten sa tym, ze zijeme v UK aj napriek tomu, ze sme Slovenskej narodnosti a aj nase deti, nekvalifikujeme. A myslim, ze by to bolo aj trosku nefer, keby sme na to mali narok, kedze zarabame viac peniazkov a vacsina ludi doma :-/

A po druhe, vsetky prehliadky a vybavovania co musis podstupit na to, aby si dostala ten Slovensky prispevok su viac ako odradzujuce, specialne kazdo mesacne gynekologicke prehliadky a neskutocna byrokracia spojena s podobnim vybavovanim :)

 

Dufam, ze som ti pomohla, ak nie, alebo by si mala viac otazok, ozvi sa. Rada ti odpoviem, alebo niekomu inemu potrebujucemu radu.

Petra

 

 

 

 

 

Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku
Život vo Veľkej Británii » Zakladám si rodinu » MATERSKE PRIDAVKY V ANGLICKU1 |