Akú agentúru mám využiť, aby som neprišiel o peniaze?

Príspevok č.: 28 | 05.03.2010 15:32peter

Dobry den,

volam sa Pavel, mam 46 rokov a byvam v Presove. Dovolujem si obratit sa na vas s prosbou. S priatelom uvazujeme nad tym, ze pojdeme pracovat do Velkej Britanie, ale nevieme ako to uskutocnit. Je tu vela agentur, ktore ponukaju pracu, problem je v tom, ze nevieme, ktorej mozeme verit. Na kazdu z nich nachadzame rozporuplne nazory. Su tu taki, ktori vlozili do agentury svoju doveru a nemaly penazny obnos a o vsetko prisli. Nechceme dopadnut podobne, preto vas prosime, ci by ste nam neporadili, ako sa dostat k ludom, ktorym mozeme doverovat a cez ktorych sa da dostat ku zamestnaniu v UK. Chceme pracovat manualne, teda tam, kde sa nevyzaduje vysoka uroven anglickeho jazyka, lebo ho ovladame na urovni mierne pokrocily.

Obidvaja sme veriaci katolici a keby sme sa tam dostali, radi by sme praktizovali svoju vieru aj v pre nas neznamom novom prostredi. Aj tu by sme privitali vasu pomoc. Z vasich stranok sa dozvedam o bohatom duchovnom a kulturnom zivote slovenskych a ceskych krajanov zijucich v Londyne, co ma velmi tesi a naplna nadejou, ze ked sa nam podari dostat sa na Ostrovy, budeme sa moct don zapojit aj my.

Uz vopred vam dakujem za odpoved.

Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku

Príspevok č.: 29 | 05.03.2010 15:35admin

Reakcia na príspevok č.: 28

Vazeny p. Pavel,

dakujem za Vas email a prosbu o radu.

Velmi Vam odporucam, aby ste si dobre nastudovali nasu stranku, kym urobite akykolvek krok vpred. http://www.slovenskecentrum.sk/page/4/praca-v-anglicku#left

Ak mate zaujem o manualnu pracu, odporucal by som Vam anglicke pracovne agentury v polnohospodarstve, stavebnictve alebo v tovarnach. Najdete ich na http://www.slovenskecentrum.sk/page/16

Bohuzial Vam neviem poradit tu spravnu agenturu. Mate pravdu, velmi sa to lisi, a ziadna Vam neda 100% zaruku.

Aby ste usetrili peniaze za slovensku agenturu, odporucal by som Vam preto kontaktovat anglicke agentury, ktore nesmu pytat poplatky za dohodenie prace.

Dalej by som Vas nasmeroval na www.gumtree.com, skuste sa tam popozerat, ci tam nevyskoci nejaka manualna praca, alebo aj na www.pohyby.co.uk alebo potom priamo http://www.jobcentreplus.gov.uk/JCP/index.html.

Mozno by som sa skusil obratit aj na skupinu ludi okolo Slovenskej katolickej misie, mozno by Vam vedeli nieco poradit. Pozrite si http://www.scmlondon.org/

Chcem Vas vsak upozornit, ze ani v Britanii situacia s pracou nie je ruzova, a na niektore pozicie sa hlasi aj vyse 250 ludi, ktori su uz v Britanii, cize konkurencia je velka.

To je asi vsetko ako by sme Vam vedeli pomoct.

Zelam vsetko dobre a vela stastia.

S pozdravom

Slovak Centre London

Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku

Príspevok č.: 95 | 14.11.2011 00:08Juraj

Preplatenie dovolenky

 

         Dobry den

         Prosim Vas poradte mi ako mam postupovat ak som ukoncil pracovny pomer v anglickej firme kde som odpracoval 8 mesiacov a bol by som rad ak by mi bola uhradena alikvotna ciastka dovolenky.Pred ukoncenim

pracovneho pomeru som podal pisomnu vypoved kde som ich o preplatenie ziadal.No nestalo sa tak,a k dnesnemu dnu som ani neobdrzal P45.

         Vopred Vam dakujem s pozdravom

 

 

Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku

Príspevok č.: 117 | 09.02.2012 14:39kopec11

Dobry den Vam vsetkym,
volam sa Peter a pozdravujem Vas zo Slovenska.

Mam 49 rokov,od 1.12.2011 som nezamestnany.Momentalne navstevujem certifikovany opatrovatelsky kurz,ktory by som mal ukoncit 9.marca 2012 a dostat certifikat platny pre SR a krajiny EU.Som zenaty otec 2  synov .
Mam zaujem pracovat ako Care assistant v domovoch dochodcov,penzionoch pre dochodcov,opatrovatelskych domoch tzv. Residential Homes alebo Respite Homes. O pracu v tzv. Nursing Homes nemam zaujem.


Preto Vas chcem poprosit,ci nema niekto kontakty na taketo zariadenia resp. ci by ste mi nevedeli nejakym sposobom pomoct ?

Anglicky hovorim aktivne na velmi dobrej urovni.
Kvoli leteckemu spojeniu z Bratislavy mam zaujem o lokality v blizkosti miest Birmingham, Bristol ,Londyn, Liverpool, Edinburgh, Dublin .
Kedze nielen pracou je clovek zivy,tak by som bol rad,keby niekde v blizkosti mojej moznej opatrovatelskej prace boli moznosti sportoveho vyzitia /posilovna,fitness/ a tiez nejake kontakty/ak o nich viete/ na Slovakov resp. Cechov zijucich niekde v okoli  vo  vo Velkej Britanii.,pretoze aktivne tancujem a spievam v seniorskom folklornom subore a tiez hram na fujare.
Nastupit do prace mozem od 1.4.2012 minimalne na 6 mesiacov.
S pozdravom a prianim prijemneho dna

Peter
e-mail:kopec11@gmail.com

Skype:kopec9762

Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku
Práca vo Veľkej Británii » Pracovné agentúry v Británii » Akú agentúru mám využiť, aby som neprišiel o peniaze?1 |