Portál Slovákov
v Británii

Aktuálne správy Späť na správy

VOĽBY10: Na hornej Nitre bude listom voliť 201 voličov

Prievidza 6. mája (TASR) – Obvodná volebná komisia (OVK) v Prievidzi je 11-členná a bude zabezpečovať parlamentné voľby, tak ako v predchádzajúcich rokoch, pre dva okresy, Prievidzu a Partizánske.

V mestách a obciach oboch okresov bude zriadených dovedna 192 volebných okrskov. TASR o tom dnes informoval o predseda OVK Karol Deli, ktorého na prvom zasadnutí komisie v tomto týždni vylosovali za predsedu. Delegovala ho Komunistická strana Slovenska. Uviedol, že na hornej Nitre bude listom voliť 201 voličov, ktorí trvale bývajú v tomto regióne, ale v čase volieb sa nebudú zdržiavať doma.

Z Obvodného úradu v Prievidzi už distribuovali volebné materiály. Pre primátorov a starostov, ale aj predsedov a zapisovateľov komisií pripravujú školenie, ktoré sa uskutoční 20. mája. Predseda Deli v týchto dňoch študuje volebný zákon a ďalšie materiály a zúčastní sa aj na školení, pretože vo funkcii člena a predsedu OVK pracuje po prvý raz. Najbližšie zasadnutie OVK sa uskutoční dva dni pred voľbami, konštatoval Deli.

Upozornenie: TASR k správe vydá zvukový záznam.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona

Späť na správy

Copyright © 2024 SlovakCentre. Všetky práva vyhradené, prevádzkuje mediaTOP

Hore / O nás / Registrácia / Reklama / Kontakt