Portál Slovákov
v Británii

Aktuálne správy Späť na správy

VOĽBY10: Volička žiadala zaslať volebné lístky do kúpeľov

Trnava/Senica 25. apríla (TASR) – Spolu 75 žiadostí zaevidoval Mestský úrad v Trnave do piatka (23.4.) popoludnia od slovenských občanov, ktorí chcú využiť možnosť zúčastniť sa na júnových parlamentných voľbách poštou. Podľa informácií vedúceho organizačného odboru Michala Dzurjanina žiadosti mailom i poštou prišli z 19 krajín.

„Najviac - 20 ich bolo zo susednej Českej republiky, 12 z Veľkej Británie, o niečo menej z Belgicka. Zastúpenie mali aj Nemecko, Švajčiarsko, USA, Austrália, Írsko, Taliansko, Kanada, Francúzsko, Rakúsko, Španielsko, Bulharsko, Portugalsko, Nórsko a Holandsko, ale aj Cyprus a Čína,“ povedal pre TASR.

Mestský úrad v Trnave riešil i žiadosť voličky, ktorá síce žije na Slovensku, no v čase volieb bude na liečebnom pobyte v kúpeľoch v Čechách. „Nemohli sme jej vyhovieť, výklad zákona je, že ak sa volič krátkodobo zdržiava v čase volieb mimo územia SR, tak voliť nebude,“ uviedol Dzurjanin.

Na Mestskom úrade v Senici zaevidovali do piatka popoludnia 13 žiadostí na voľbu poštou. „Sedem bolo z Čiech, tri z Veľkej Británie a po jednej z Írska, Slovinska a Luxemburska,“ informovala hovorkyňa Viera Barošková.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona

Späť na správy

Copyright © 2024 SlovakCentre. Všetky práva vyhradené, prevádzkuje mediaTOP

Hore / O nás / Registrácia / Reklama / Kontakt