Portál Slovákov
v Británii

Aktuálne správy Späť na správy

VOĽBY10: Košické Staré Mesto požiadalo o hlasovanie poštou 68 voličov

Košice/Trebišov/Moldava nad Bodvou 25. apríla (TASR) - Spolu 68 voličov s trvalým pobytom v košickej Mestskej časti Staré Mesto, ale zdržiavajúcich sa v súčasnosti v zahraničí, požiadalo do štvrtka (22. apríla) o možnosť zúčastniť sa na júnových voľbách do Národnej rady (NR) SR prostredníctvom pošty.

Ako informoval vedúci oddelenia právneho a ľudských zdrojov Pavol Telepovský, žiadosti sú z Austrálie, USA, Kanady a z celej Európy. Pripomenul, že požiadavky musia byť obci doručené najneskôr 50 dní pred dňom volieb. "Už dnes však môžeme konštatovať, že počet žiadateľov o "poštové" hlasovanie mnohonásobne prevýšil záujem v predchádzajúcich mimoriadnych voľbách 2006," dodal.

V Trebišove k 22. aprílu požiadalo o voľby poštou 17 občanov s trvalým pobytom v meste, ktorí v čase konania volieb do NR SR 12. júna 2010 budú mimo slovenského územia. "Až polovica žiadostí je z Českej republiky," informovala Gabriela Cifraničová z organizačného oddelenia trebišovského Mestského úradu.

Len šesť voličov požiadalo o zaslanie hlasovacích lístkov Mestský úrad v Moldave nad Bodvou v okrese Košice - okolie. Z toho počtu sa traja obyvatelia zdržiavajú v Česku, jednu žiadosť dostali z Írska, jednu z Veľkej Británie a ďalšiu z Rakúska, uviedla referentka oddelenia evidencie obyvateľstva Tímea Župčan.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona

Späť na správy

Copyright © 2024 SlovakCentre. Všetky práva vyhradené, prevádzkuje mediaTOP

Hore / O nás / Registrácia / Reklama / Kontakt