Ako sa prihlásiť na vysokú školu v UK ???

Príspevok č.: 145 | 27.09.2012 10:01Culka

Ahojte,

 ja by som sa chcela opýtať ako  sa vlastne dostanem na vysokú školu do UK? Prečítala som si už veľa, veľa informácií o vysokých školách ale som nenormálne zmätená z toho všetkého :( A hlavne z portálu "UCAS."

Tak teda Vás pekné prosím niekoho o POMOC :)

Tento rok budem maturovať a chcela by som ísť na vysokú školu do UK, aké sú pvé kroky k môjmu cieľu  ?? :)

Budem Vám nekutočne vďačná za akúkoľvek pomoc :))

Ďakujem  :)

 

Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku

Príspevok č.: 153 | 09.12.2012 15:39suejul

Reakcia na príspevok č.: 145

Rada by som reagovala na tento príspevok, no bohužiaľ nie s pomocnou radou ale skôr s rovnakým záujmom..

 

Ďakujem

Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku

Príspevok č.: 154 | 09.12.2012 17:17suejul

Dobrý deň,

 

mám velikánsku prosbu.

 

Rada by som sa informovala ohľadom štúdia na vysokej škole v Anglicku.

Po mature 2013 sa chystám do Anglicka, rozmýšľam nad tým, že si najskôr zarobím niečo do plusu a zlepším jazyk, až tak začnem riešiť vysokú školu, keďže ani prihlášky sa v tomto období nedajú posielať.

Nemám žiadnych známych, ktorí by študovali v Anglicku a tak by som potrebovala nejaké rady a skúsenosti ľudí, ktorí si tým prešli alebo mi vedieť podať pravdivé informácie ohľadom toho, aké prvé kroky by som mala spraviť, ak chcem podstúpiť štúdium. (ohľadom prihlásenia, rôznych vybavovačiek, príp student loan, keďže na internete úplne začiatky toho nie sú)

 

Vopred ďakujem za odpoveď :-)

Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku

Príspevok č.: 155 | 10.01.2013 16:27Kristina

Ahojte,

Rada by som reagovala na oba vase prispevky.

Kedze uz druhy rok studujem na vysokej skole v Anglicku, ziskala som nejake tie skusenosti, co sa tyka samotneho studia, skusok z anglictiny, zapisu, studentskej pozicky, prace v Londyne, ci vybavovania si internatu. Viem si predstavit, ako dokaze tolke mnozstvo surovych informacii cloveka zmiast a bola by som velmi rada, keby moje skusenosti pomohli napriklad vam...

Na otazku 'Ako sa vlastne dostanem na vysoku skolu do Uk' by som reagovala takto. Ak mas slusny prospech, zlozis skusku z anglictiny na uroven ktoru potrebuju(ja som napr.robila IELTS na min.7,5) a mas financne prostriedky, je to velmi jednoduche.

V prvom rade, netusim ake je tvoje financne zabezpecenie, t.z. do akej vysky/ci vobec by si potrebovala financnu pomoc (skolne sa pohybuje vo vyske okolo £9.000). Ak rozmyslas nad moznostou financnej pozicky zo Student Finance England, ako student z clenskej krajiny Europskej Unie MAS NAROK na pozicku skolneho. Ak mas dostatok financii na vsetky ostatne vydavky, cca £600-£700 mesacne (odhadom z vlastnych skusenosti-centrum Londyna), potrebujes iba letenku, batoh pozitivneho pristupu a energie:) Ak na vydavky prostriedky nemas, jedina moznost ako dostat narok na tzv Maintainance Loan (okolo £5.000 na rok, v 3-4 splatkach) je,ze si najdes v Uk pracu (najlepsie s prijmom nad £7.500 rocne, t.j £650 mesacne).

Tiez by velmi pomohlo, keby si mala vyborny prospech na strednej skole na Slovensku, kedze na to, aby si sa dostala na skolu v Uk potrebujes urcity kredit (s odbornymi prijimacimi skuskami nemam skusenosti). Samozrejme zalezi od toho co by si chcela studovat a tiez od skoly; kazda si stanovuje vlastne kriteria. 

V pripade, ze mas nejake ine otazky, mozes ma nakontaktovat na kristi.repova@gmail.com

 

S pozdravom,

Kika 

Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku

Príspevok č.: 167 | 05.04.2013 14:25Your Europe

Reakcia na príspevok č.: 154

Pre viac informácií ohľadom štúdia v EU, navštívte prosím stránku http://europa.eu/youreurope/citizens/education/index_sk.htm

Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku
Štúdium vo Veľkej Británii » Štúdium na vysokej škole » Ako sa prihlásiť na vysokú školu v UK ???1 |